Anasayfa » TÜRKİYE’DE EĞİTİME BÜYÜK DESTEK!

Marmara Üniversitesinde öğretim görevlisi olarak İşletme konularında Lisans ve Yüksek Lisans dersleri veren Dr. Murat Akdoğan babasının yetiştirme yurdunda öğretmenlik yaptığı yıllarda yeşeren çocukluk hayalini gerçekleştirmek amacıyla MURAT AKDOĞAN EĞİTİM VAKFI’nı kurdu. Vakfın amacının, Uzun yıllar Çocuk Esirgeme Yurtlarında görev yapan, 5 çocuklu idealist bir ilkokul öğretmeninin oğlu olarak büyüyen Dr. Murat Akdoğan, vakfın amaç ve hedeflerini şu sözleriyle vurguladı; ‘’Yetiştirme Yurdundan çıkan çocukların okuma oranı diğer çocuklara göre oldukça az, dolayısıyla üniversite sınavında diğerleriyle eşit olarak yarışamazlar. Bu çocuklara diğerlerinden ayrı sınav yapılmalı. Ben bunun için tüm kontenjanı bu çocuklara ayırmak istediğim bir üniversite kurmak istiyorum. Benim üniversitem dışında devletin başka üniversitelerinde de bu çocuklar için ek kontenjan ayrılmalı. Bu kontenjan gerçekleştirilirse bu çocukların eğitimini biz sağlayacağız. Hem de kalacak yerleri ve ekmek kazanma dertleri olmayacak şekilde.

Bundan sonra atamalar yapılırken de bu çocuklara kontenjan ayrılırsa işleri de garanti olur. Bu çocuklar devletin çocukları. Eğer bu çocukları eğitmez ve iş sağlayamazsanız bu toplum için bir tehdit oluşturur ama bu çocukları değerlendirirseniz onları önemli bir fırsata çevirebilirsiniz. Bu toplumsal bir görevdir…

Ethica Sağlık Grubunun desteğiyle Murat Akdoğan Vakfı tarafından hayata geçirilen devlet himayesi altındaki genç kızlara meslek edindirme eğitimi projesi için çalışıyoruz. Bu İstanbul’daki sosyal hizmet kurum ve kuruluşlarında devlet himayesi altında bulunan ve yüksek eğitime devam edemeyen genç kızlarımıza meslek edinme imkânı sunan bir projedir.
Proje kapsamında genç kızlarımız estetisyenlik, el ve ayak bakım uzmanlığı, hasta danışmanlığı alanlarında 10 aylık bir meslek eğitimi alacaklar. 17-20 yaşlarında 100 kızımız aldıkları eğitim sayesinde iş sahibi olarak sosyal yaşama entegre olurken, eğitim alan kızlarımızın tamamı Ethica Sağlık Gurubu ve diğer kuruluşlarda istihdam edilecektir.
Bu proje Aile ve Sosyal Politikalar İstanbul İl Müdürlüğü, İstanbul Kalkınma Ajansı ve Murat Akdoğan Eğitim Sağlık Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı’nın ortak projesi olarak gerçekleştirilmektedir.